Ce este „Escape Room”?

Conceptul de „escape room” este un joc virtual transpus în realitate. Logica, inteligența, perspicacitatea, spiritul de echipă sunt elementele necesare în acest joc real. Jocurile celebre de aventură din mediul online sunt Crimson & Viridian Room, Submachine Series, Neutral Escape Games, The Mystery of Time and Space, The Doors, QP-Shoot, unde jucătorul este închis într-o cameră din care trebuie să evadeze descifrând coduri, puzzel-uri, folosindu-se de obiectele din jurul său.

De unde a pornit conceptul „Escape Room”?

„Escape Room” a apărut prima dată în Hong Kong. Treptat acest concept s-a răspândit în S.U.A., Europa, Australia și în Asia. Acest joc a devenit popular în 2010 în Statele Unite, Japonia, Taiwan, China. Japonezul Takao Kato, un tânăr de 35 ani a perfecționat acest concept și a creat un adevărat business în 2008 în Japonia, iar maghiarii de la Hungarian Parapark din Londra au deschis piața „escape room” din Europa.
Tematicile camerelor sunt foarte variate. De exemplu, în Silicon Valley, un grup de programatori au realizat un escape room inspirându-se din romanele polițiste ale Agathei Christie. În Singapore, un grup au făcut o cameră care te duce cu gândul la o catedrală (Escape from the Mysterious Cathedral).

Pentru cine este „Escape Room”?

„Escape room” este pentu toate vârstele, indiferent de profilul profesional. Când echipa este mixtă, evadarea este spectaculoasă. Escape room este jocul perfect pentru studenții stresați, pentru persoanele care muncesc mult, pentru părinții care vor să iasă din matricea unei zile normale. Veniți să vă petreceți timpul liber în Constanța testându-vă abilitățile detectivilor din voi!

Vrei sa incerci?

Suna-ti cativa prieteni dragi si rezerva o camera acum!